diumenge, 26 de setembre de 2010

"Kanel Bullar" per berenar (Editat)

Té bona pinta... però el gust és millor!!!!!
¡Tiene buena pinta pero el sabor es mejor!


Dec aquesta entrada a diferents persones: d'una banda a la meva amiga Marta,  que va proporcionar-me la recepta tradicional sueca ( transcrita literalment a sota )"KANEL BULLAR" o "panets de canyella", fets per la seva sogra  i,  d'altra banda,  a la font d'inspiració constant que són els amics vermells, amb les seves receptes i les seves posades en escena (La Cuina Vermella).

Debo esta entrada a varias personas: por una parte, a mi amiga Marta que me proporcionó la receta tradicional sueca (transcrita litralmente abajo) "KANEL BULLAR" o "bollitos de canela" hechos por su suegra y, por otro lado, a la fuente de inspiración constante que son los amigos de la Cuina Vermella con sus fantásticas recetas y imágenes.


Receta tradicional sueca "Kanel Bullar"
Masa:

½ litro de leche
125-150 gr de mantequilla
50 gr levadura (de panadería, no Royal)
1 dl azúcar
900 gr - 1 kg harina
Una pizquita de sal


Cobertura:
Mantequilla (aprox. 100 gr)
Azúcar (aprox. 1 dl)
Canela (1 ó 2 cucharadas grandes, al gusto)
1 huevo para pintar


-Fundir la mantequilla. Añadir la leche y calentar a 37ª (que quede tibio).
-En un cuenco, mezclar la levadura desmenuzada con un poco de la mezcla anterior y deshacer bien. Añadir el resto de la mezcla.
-Añadir el azúcar, la pizca de sal y la harina.  Amasar bien.
-Dejar subir (tapado con un trapo) unos 30 minutos.
-Cuando la masa ya ha subido, se estira con el rodillo y se unta con una mezcla de azúcar, mantequilla y canela, y se hace un rollo. Mejor hacerlo en dos partes (dividir la masa en dos y hacer 2 rollos), porqué sino queda demasiado grande.
- Cortar el rollo en rodajas, poner en moldes de magdalena y dejar reposar 30 minutos, hasta que vuelva a subir.
-Untar con huevo batido y hornear durante 8 minutos a 225 º.

EDITAT:

Per  dir-vos que els amics de LA CUINA VERMELLA han estat escollits un dels millors blocs de Catalunya. FELICITATS!!!!!

Para deciros que los amigos de LA CUINA VERMELLA han sido escogidos como uno de los mejores blogs de Catalunya. ¡¡¡¡FELICIDADES!!!!!!

7 comentaris:

Marta Andorrà ha dit...

Fa molt bona pinta. Umm....... M'han agafat ganes de fer-les. Crec que aquest cap de setmana m'hi posaré.

Lolita Blahnik ha dit...

Que rico RID!!!!!

lalyco ha dit...

Mmmmm!!! ahora me comía yo uno de esos mojadito en leche.
Gracias por la receta.
Besos

La cuina vermella ha dit...

Estimada Rid! Moltes gràcies per dedicar-nos aquest post, és el millor de la tornada de vacances!! Gràciespreciosa!

Llunna ha dit...

M'arriba l'olor a canyella....com que l'hivern serà llarg, en una d'aquestes m'hi poso! Gràcies. Anna

Valerie ha dit...

I love love these !!!!!!
not sure i'll translate the recipe right : is montequilla = butter ?

Valerie ha dit...

well i used to love them
because now that i have to be gluten-freee... :(